silniczek też musi być co do numerka/cyferki taki sam
inaczej nie będzie działało
to mnie nie pocieszyłeś... ok, teraz kolejne zadanie specjalne :-) - czy ktoś może mi podpowiedziec jaki będzie kod silniczka do tegoż mechanizmu (nie chciałbym niepotrzebnie robierać drugich drzwi :-( )
Mam dziwny problem z ESP, a przynajmniej podejrzewam, że chodzi o ESP. Problem polega na tym, że gdy jadę dokładnie 100 km/h to po kilku lub kilkunastu sekundach zaczyna być słyszalne brzęczenie spod konsoli i odczuwalne drgania na pedale gazu, a dodatkowo auto zaczyna samo lekko hamować na różne koła wieć odczuwalne jest to jako takie szarpanie czasem mocniejsze, a czasem słabsze. Warto napisać że wymieniałem przeguby. Czy ma ktoś może jakiś pomysł? Nie ma rzadnych błędów na komputerze.
Błędów może nie pokazywać, trzeba sprawdzić w blokach pomiarowych czy wszystkie koła kręcą się z jednakową prędkością ( oczywiście z punktu widzenia układu ABS-u ). Jeśli któryś czujnik "nie doczytuje" dokładnie wszystkich impulsów ( niektóre opuszcza ) to prędkości pokazane przez poszczególne czujniki w kołach będą się różnić w VCDS-ie. Sprawdź też co pokazują czujniki przyspieszenia ESP.
Matelli lub gkn nie pamiętam kosztował 160 zł za sztukę. Chyba raczej od razu po wymianie z racji tego że była zima więc załączanie się esp trakotowałem jako wpadanie w poślizg.
[ Dodano: Pią 16 Wrz, 11 20:06 ]
Z punktu widzenia disgnostyki komputerowej nie ma rzadnych błędów sprawdzaliśmy z mechanikiem odczytywanie podczas jazdy i wszystko jest ok. Niektórzy na forum VW wskazują na zębatke zabródzoną na przegubie lub niedopasowaną zebatkę.
Matelli lub gkn nie pamiętam kosztował 160 zł za sztukę.
Któryś czujnik ABS dostał młotkiem w łeb ;-) Może nie dosłownie ale bardzo często przy takich robotach albo czujnik, albo koronka wadliwa lub źle ustawiona, albo rzeczywiście młotek sam trafił w czujnik i tyle.
Komentarz